KDO DESTILIRA?

Destilator je tu, da v družbo kaplja navdihujoče ideje in praktične rešitve, prelite skozi etično-ekološki filter.
Za male in velike premike na bolje.

Smo neprofitna organizacija, ki se ukvarja s trajnostnimi načini bivanja, delovanja in proizvodnje.
Ker osebno verjamemo, da je tako najbolj smiselno in prav.

Ker neskončno radi raziskujemo, preizkušamo in izumljamo, iščemo rešitve in izdelke za vsakdanje življenjske potrebe in navade, ki so v družbenem, etičnem in ekološkem pogledu boljša alternativa obstoječim. Najraje tako, da se pri tem tudi umažemo.

Pri posameznih projektih sodelujejo tudi različna podjetja, organizacije in posamezniki, s katerimi se ujamemo načelno, karakterno in / ali v smislu za humor.

Destilator se je uparil na pobudo Maje, ki skrbi za oblikovanje in vodenje projektov.
Nekateri jo poznajo po tem, da ima v torbi vedno leseno žlico in lonček, drugi po tem, da je zadnji šoping oblačil opravila leta 2001. Od takrat nosi oblačila iz druge roke in tiste, ki si jih predela ali sešije sama, iz zavrženih tekstilij.

Delo trajnostne oblikovalke si je izbrala zaradi svojih načel in raziskovalne žilice, rada pa tudi fotka plapolajoče perilo v vetru. Na potovanjih pogosto pristane v etno muzejih in na bolšjakih.
Kup kosovnih odpadkov ob cesti se zanjo enači s stop znakom.

Povzetek referenc:

Vodja Destilator znamke, kluba in projektov:
Maja Modrijan, trajnostna oblikovalka in rokodelka, profesorica likovne umetnosti

  • od 2019 samozaposlena oblikovalka, producentka in pedagoginja v kulturi
  • od 2017 ustanoviteljica in oblikovalka trajnostne znamke Destilator ter vodja istoimenskega društva in njegovih projektov
  • 2008-2017 članica vodstvenega tima Smetumet – kulturno ekološko društvo in socialno podjetje ter sokreatorka izdelkov, delavnic in projektov
  • 2009-2012 samozaposlena oblikovalka in pedagoginja v kulturi
  • 2006-2011 vodja in mentorica likovnega programa Multipraktik / Kud delavnica Dolomiti Dobrova
  • 2008 samostojni site-specific umetniško oblikovalski aktivistični projekt Smetomat (Galerija P74, CityPark Ljubljana)
  • 2006-2007 samostojni site-specific umetniško oblikovalski aktivistični projekt UmGost (predstavljen na U3, trienalu sodobnih slovenskih umetnosti v Moderni galeriji, Ljubljana, kustos Jurij Krpan), UmGost 01 (Filc d.d.), UmGost 02 (Valkarton d.d.)
  • 2006 diploma prof. likovne umetnosti; naslov: RABA UMETNOSTI / uporaba, obraba, poraba, zloraba, izraba, odraba
  • od 2003 oblikovalka v Smmart tandemu s Simonom Modrijan
  • od 2002 mentoriranje in oblikovanje programov delavnic in tečajev za otroke in odrasle, usposabljanja mentorjev ter praktično in tehnično vodenje zaposlenih v proizvodnji (oblikovanje, likovna umetnost, reciklaža,…) za različne naročnike, sodelujoče organizacije, projekte (Smetumet / pOSEBNI prijatelji,…, Dvorec Retzhof, Društvo Ljiljan / Škljoc & Boc, Društvo Projekt človek / Iz koša, Sezam, ŠKUC, Društvo ustvarjalnih programov / Artmarket, d’galerija,…)