KDO DESTILIRA?

Destilator je tu, da v družbo kaplja navdihujoče ideje in praktične rešitve, prelite skozi etično-ekološki filter.  Za male in velike premike na bolje.
Smo neprofitna organizacija, ki se ukvarja s trajnostnimi načini bivanja, delovanja in proizvodnje. Ker osebno verjamemo, da je tako najbolj smiselno in prav.
Ker neskončno radi raziskujemo, preizkušamo in izumljamo, iščemo rešitve in izdelke za vsakdanje življenjske potrebe in navade, ki so v družbenem, etičnem in ekološkem pogledu boljša alternativa obstoječim. Najraje tako, da se pri tem tudi umažemo.
Pri posameznih projektih sodelujejo tudi različna podjetja, organizacije in posamezniki, s katerimi se ujamemo načelno, karakterno in / ali v smislu za humor.

Destilator se je uparil na pobudo Maje Modrijan, ki skrbi za oblikovanje in vodenje projektov.
Nekateri jo poznajo po tem, da ima v torbi vedno leseno žlico in lonček, drugi po tem, da je zadnji šoping oblačil opravila leta 2001. Od takrat nosi oblačila iz druge roke in tiste, ki si jih predela ali sešije sama, iz zavrženih tekstilij.

Delo trajnostne oblikovalke si je izbrala zaradi svojih načel in raziskovalne žilice, rada pa tudi fotka plapolajoče perilo v vetru. Na potovanjih pogosto pristane v etno muzejih in na bolšjakih.
Kup kosovnih odpadkov ob cesti se zanjo enači s stop znakom.

Vaše sporočilo

Vaša e-pošta *