Makrame obešanke za šalčke & menjava zelenih cimrov

Makrame obešanke za šalčke & menjava zelenih cimrov

Makrame obešanke za šalčke & menjava zelenih cimrov 1200 982 Maja

Lončnice so fine sostanovalke. Sploh, če jih vtaknemo v najljubšo šalco za kavo / čaj / kakav, ki smo ji okrušili robove med vnetim pomivanjem ali vehementnim nazdravljanjem.
Če želimo, da hengajo z nami – dobesedno – jih obesimo s stropa, police, stene ali drevesa.
V lično zvozlanem makrameju iz odvečnih reklamnih majic.

Med premikanjem po primorki s hitrostjo lenivca me je vesolje (spet) opomnilo, da je razdalja med Ljubljano in Postojno časovno raztegljiv pojem. Sploh na poletni petek popoldne.

Na Celovški sem Mateji sporočila, da mogoče ne bom prišla pol ure pred delavnico, kot sva zmenjeni. Nekje na obvoznici sem jo prosila, da sama pripravi mize. Še pred Brezovico je postalo jasno, da me noben čudež ne bo pravočasno katapultiral do Lokalca, zato sva že načrtovali, da me ob petih pokliče, vklopi zvočnik in naredim uvod na daleč.
Ko sem že začela vadit svoje prvo avdio mentorstvo med vožnjo, se je kolona razblinila in navsezadnje sem pribrzela z legitimno »akademskih 15« zamudo.

Majic je bilo dovolj, zato nam mimoidočih, ki so prišli firbcat, ni bilo treba prosit, da nadaljujejo svojo pot zgoraj brez in v znamenju letošnjega zaščitnega znaka festivala Zmaj ‘ma mlade pokažejo svoje šlaufke.
Oblaki so tudi šli zalivat drugam, tako da se nam je lahko vozlalo na trgu pod marelo brez platna. Uspela je še mini menjava sadik zelenih (in pisanih) cimrov in na koncu bi lahko kar opremili en kul lokal.

Za posladek večera smo se preselili pred MCP, kjer so nas s koncertnim performansom v zgodbe iz čudežnga svieta Čadrga posrkali Bakalina Velika.

Delavnica: Makrame obešanke za rastline iz starih majic
Koncept in mentorstvo: Maja Modrijan / Destilator
Gostitelj: Festival Zmaj ‘ma mlade, Postojna
Soorganizacija: Društvo Lokalc, Mladinski center Postojna

Za delavnico sem znanje s krožka iz tretjega razreda obudila: Mmaja
23.8.2019

Vaše sporočilo

Vaša e-pošta *