Maske za lokalno skupnost : prostovoljska akcija

Maske za lokalno skupnost : prostovoljska akcija

Maske za lokalno skupnost : prostovoljska akcija 1200 800 Maja

Trendi me od nekdaj privlačijo približno toliko, kot v zadnjih dneh posmrkani komolci neznancev.

Zato sem pred kakšnim tednom / dvema ob vsej poplavi šivanja mask skeptično škilila v ekran in pomislila, da se raje posvetim kupu drugih reči, ki čakajo, da jih končno potisnem pod šivalno tačko.

Ampak… ker je fino bit koristen član družbe, se lokalno povezovat in podpirat pozitivne iniciative, sem se javila na pobudo občine Pivka in preko stroja ta vikend zapeljala 90 mask, ki (skupaj z maskami, ki so jih zašile druge prostovoljke) za prvo silo pomagajo v bolnišnici, pri humanitarnih in prostovoljskih akcijah in drugje po terenu, da se delijo zdravniška pomoč, oskrba in hrana namesto virusov.

Trajne, pralne maske namesto plastičnih za enkratno uporabo? Ja, že zato želi bit Destilator zraven. Ker kljub trenutno veliko bolj aktualnim novicam nisem pozabila, da smo imeli že pred pandemijo en velik problem s kopičenjem smeti.

Akcija!
  • Izpraznit in pospravit ter počistit šiviljski kot, pregledat navodila, prilagodit navodila (ker mi slepo sledenje nekako ne gre), optimizirat postopke, tehnično uredit detajle, naredit prototip, prilagoditve in… tekoči trak!
  • Delala sem iz dobljenega, že pripravljenega materiala, zato je bil to zame prvi projekt po mnogih letih, ki ni bil reciklažen. Ga bom pa kmalu izravnala z lastno DIY verzijo.
  • Za skeptike, kot sem (bila) sama, ki pravijo, da te domače maske pomagajo točno nič ali celo delajo škodo: gre za zasilen ukrep, ki zmanjšuje možnost širjenja virusa. Ne ščiti tistega, ki masko nosi, ampak poskrbi, da nismo preveč radodarni do okolice s svojimi smrklji in slino.
    Poenostavljeno: če vsi nosimo maske, smo vsi na boljšem.

Kakšne so pa vaše maske / rokavice / vrečke v teh dneh, ko greste po nujnih opravkih?

Namig: vse imamo lahko pralno in uporabljamo spet in spet.
Že nujnih smeti je v tej krizi preveč.

Dnevno in nočno izmeno za manj virusov in manj smeti sem oddelala: Mmaja
23.3.2020

Vaše sporočilo

Vaša e-pošta *